Hop til hovedindholdet

Tandakademiet logo

Parodontologi i moderne tandpleje . Et modulkursus-forløb med fokus på det interdisciplinære samarbejde mellem tandplejer og tandlæge


Dato og tid

Torsdag d. 4. december 2025 kl. 09:00 til fredag d. 6. marts 2026 kl. 16:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 1. december 2025 kl. 09:00

Sted

Frederiksdal(lyngby) & haraldskær(vejle), Frederiksdalsvej 360, 2800 Kgs. Lyngby Frederiksdal(lyngby) & haraldskær(vejle)
Frederiksdalsvej 360
2800 Kgs. Lyngby

Parodontologi i moderne tandpleje . Et modulkursus-forløb med fokus på det interdisciplinære samarbejde mellem tandplejer og tandlæge


Parodontologi i moderne tandpleje



Et modulkursus-forløb med fokus på det interdisciplinære samarbejde mellem tandplejer og tandlæge

 

Parandontologi i moderne tandpleje er TANDakademiets intensive efteruddannelsesforløb i parodontologi, målrettet tandplejere og tandlæger. Forløbet består af fire moduler fordelt på fire kursusdage.

Denne efteruddannelse er for dig, der ønsker at udvikle og styrke dine kompetencer inden for diagnosticering, behandlingsplanlægning og behandling af patienter med parodontal sygdom. Du opnår faglige kompetencer i de indledende faser af behandlingen – fra undersøgelse, klassifikation og diagnostik til behandlingsplanlægning, prognostiske overvejelser samt selve behandlingen af parodontale og peri-implantære sygdomme.

Vi benytter 2017-klassifikationen af parodontale sygdomme og behandler efter EFP’s retningslinjer i et tæt interdisciplinært samarbejde mellem tandplejer og tandlæge. En væsentlig del af forløbet består derfor i at afstemme roller og ansvar mellem faggrupperne med henblik på at styrke fagligheden, så patienterne sikres den bedst mulige behandling.

Undervisere:

  • Morten Grauballe, tandlæge, ph.D, ITI fellow
  • Mette Rylev, tandplejer, tandlæge, ph.D samt EFP certificeret
  • Morten Laursen, specialtandlæge i Ortodonti


Tilmelding:

Deltagergebyret inkluderer al undervisning, fuld forplejning på undervisningsdagene, middag torsdag aften samt overnatning på kursusstedet fra torsdag til fredag.

Program og undervisningsdage:

Modul 1 og 2: Diagnostik og behandling af parodontitis

Dato: Torsdag den 4. december og fredag den 5. december 2025
Sted: Frederiksdal Sinatur Konference & Hotel, Lyngby

Modul 3 og 4: Det interdisciplinære samarbejde ved behandling af parodontitis og periimplantitis

Dato: torsdag den 5. Marts og fredag den 6. Marts 2026
Sted: Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Vejle

 

Faglig Koordinator - Morten Grauballe

Morten Grauballe er tandlæge og ph.d. med mange års erfaring inden for parodontologi og implantatbehandling. Han har en forskningsmæssig baggrund med fokus på parodontale sygdomme og vævsregeneration og har publiceret videnskabeligt inden for både parodontologi og peri-implantære lidelser.

Morten arbejder i dag klinisk med komplekse parodontale cases, herunder regenerativ behandling, kirurgisk tilgang til avanceret fæstetab og behandling af peri-implantitis. Han har desuden stor erfaring med implantatbehandling i kompromitteret knogle og arbejder med evidensbaserede behandlingsstrategier, der integrerer parodontale principper i implantatplanlægning og vedligehold.

Han underviser og holder kurser både i Danmark og internationalt med fokus på moderne parodontologi, regeneration, peri-implantitis og implantatkirurgi, og han er kendt for at formidle komplekse emner på en praksisnær og anvendelig måde.

Undervisere:

Daniel Midjord-Belstrøm, dr. odont, ph.d., tandlæge  

Uddannet tandlæge i 2009, ph.d. i 2014 og dr. odont i 2018 alle fra Københavns Universitet. Har de sidste 15 år arbejdet i privat praksis, hvor fokus de sidste 10 år udelukkende har været på parodontitis og periimplantitis. Aktuelt ansat som henvisningstandlæge hos NORD specialtandlæger med ansvar for patienter med parodontitis og periimplantitis.

Mange års erfaring med kursusaktivitet og efteruddanelse af tandlæger og tandplejere med et særligt fokus på det interdisciplinære samarbejde mellem tandlæger og tandplejere. Forfatter til +50 internationale og +10 nationale artikler blandt andet med fokus på det orale mikrobioms rolle i parodontitis.   

 

Mette Rylev, tandplejer, tandlæge, ph.D samt EFP centificeret

Mette Rylev er uddannet tandlæge (2000) og PhD i oral mikrobiologi (2009) fra Aarhus Universitet. EFP certificeret specialist i parodontologi og Dr. med. dent fra Bern Universitet, Schweiz (2006). Tidligere, adjunkt og lektor i Oral mikrobiologi ved IOOS. Nuværende, privat henvisningspraksis i Aarhus og ITI education delegate

 
Morten Laursen, specialtandlæge i Ortodonti

Morten er uddannet tandlæge i 2001 og specialtandlæge i 2007 fra Aarhus Universitet. Han blev ansat på klinikken i 2009, medejer i 2012 og ejer i 2019. Han er herudover ansat siden 2007 på Sektion for Ortodonti, Aarhus Universitet, hvor han primært underviser på videreuddannelsen i tandregulering og er director for The Aarhus International Short-Term Course in Orthodontics. Han er aktiv kursusgiver og underviser i ind- og udland siden 2008 og i bestyrelsen i Dansk Ortodontisk Selskab og i The Angle Society of Europe. Tidligere har han været ansat som specialtandlæge i privat tandreguleringspraksis i Hobro (2007-2013) og i Silkeborg Kommunale Tandpleje (2007-2017). Inden sin specialistuddannelse var han tandlæge i privat praksis og kommunal tandpleje (2001-2004). 

 
 
 
 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Tandakademiet
Tlf: +45 44 22 43 43
info@tandakademiet.dk

Kontaktinformation til arrangør

Tandakademiet
Tlf: +45 44 22 43 43
info@tandakademiet.dk